tirsdag den 3. april 2012

Hurra Hurra Hurra !! #1

Nu er jeg jo glad for at stå i køkkenet og lave en masse god mad og kager, så mine gæster triller ud af døren når de ikke gider mig mere. Derfor skal i jo heller ikke snydes for de geni-streger jeg havde lavet til mig selv på min fødselsdag.

Jeg havde lavet macarons i løbet af ugen, for så tænkte jeg mig at de skulle bruges som en lille hapser til kaffebordet til min fødselsdag. De kunne da snildt ligge i en kagedåse og så klappes sammen med lidt forskelligt fyld på dagen. De tog ikke skade af at ligge, men det blev bare for meget sødt med sødt på. Når man spiste en macaron så voksede den nærmest til det dobbelte i munden på grund af al det sukker. Det var ikke super fedt når det i forvejen fyldte hele munden. Derfor fik fuglene også lov at mærke at det var søndag med grønne og pink macarons :-)

Kagen til mig selv skulle ikke pyntes for at imponere gæsterne, så der blev kredset lidt mere for smagen og indtrykkene. Jeg har, i en af mine første kager, lavet hyldeblomstmousse, så tænkte at det var på tide at lave den igen, nu hvor jeg selv æælsker hyldeblomt(/sukker)saft. Hyldeblomstmoussen har jeg fundet hos en af mine mange kageglade inspirationssider.

For at vi også havde noget at spise til moussen, lavede jeg en chokolade Mudcake. Hvis man skal have en intens og forstyrrende lækker chokoladekage, skal man kigge på opskriften hos Kagekonen. Den tager lidt tid at blande sammen og bage, men det er AL besværet værd.
  
Fløde & hyldeblomstmasse klar til samvær
 
Min LAG-kage kan bare ikke være normal ;-)













Inden vi fald om af chokolade/hyldeblomst-lykke skulle vi have vandbakkelser. Siden macaronerne gik til fuglene skulle jeg jo finde på noget andet. Noget nemt og en stensikker succes. Er der noget jeg kan finde ud af, så er det at lave genialt gode vandbakkelser. Det blev til nogle små gnallinger der blev fyldt med 2 slags fyld. Halvdelen med ren Werther's karamel og den anden halvdel med Hindbærcurd.

Hindbærcurd (når det skal gå stærkt og være nemt):

1 ds kondenseret mælk (Werther's før bobleturen i gryden)
2 past. æggeblommer
300 g. optøede hindbær
Saften af 1/2 citron

Wruumm med stavblenderen og en tur i køleskabet. Det var det.
Set hos Line, som er en overskudkvinde jeg ser op til. Madklub, kager og underlige men succesfulde forsøg af nye opskrifter og ideer.


Da alle vandbakkelserne var fortærret med største glæde, hev jeg lagkagen frem. Indholdet var en overraskelse, så jeg skulle have noget pynt, for at gøre lidt ud af det. Helt tilfældigt havde min købmand nogle sjove frugter hjemme og med den farve kunne jeg ikke lade den ligge. 

Dragefrugt - pitahaya

Og sikke et fantastisk når man skærer den op !

Alle var vilde med kagen, og min søde far skulle skære for. Ud af det kom der: "Hvem har lært dig at lægge en lagkage sammen?" Hihi, den fald i god jord.
"Lag"-kagen inden sin make-over...


  
Rester som kærestens kollegaer nød rigtig godt af.









Senere kommer aftensmaden. Vi skal jo ikke sende gæsterne hjem med tom mave :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar