Med creme og marcipan |
Opskrift:
Ca. 16 boller.
50 g. gær
2 dl. mælk
125 g. SMØR
1,5 dl. fløde
4 spsk. sukker
0,5 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
500 g. mel
Der må ikke spares på hverken smør eller fløde, for så kommer dejen til at modarbejde dig når de skal æltes, rulles ud og samles.
Smelt smør og bland mælk i så det er lillefingervarmt. Opløs gæren i mælkeblandingen og tilsæt de øvrige ingredienser. Til denne opskrift skal der ikke meget ekstra mel i, da dejen skal være klistret. Dejen skal hæve i ca. 1 time, og imens laver du cremen :-)
Creme:
6 dl. mælk
4 æg
6 spsk. sukker
½-1 vaniliestang (både korn og den tomme stang kommes i gryden)
4 spsk. maizena
Skrab kornene ud af vaniliestangen og del dem med sukkeret. Opløs maizenaen grundigt i mælken og kom alle ingredienser i en gryde. Pisk jævnligt og grundigt imens cremen varmer op ved middel varme. Når massen begynder at tykne skal der piskes godt til, så det ikke brænder på. Cremen må gerne køle af inden den skal i bollerne.
Ælt den hævede dej og del den i 16 stk. Rul dem ud til cirkler og put en god spsk creme på midten. Der kan også tilsættes andet fyld efter ønske. Luk bollerne godt ved at folde siderne ind over fyldet. Læg bollerne med samlingen ned af og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op. Bages ved 225 grader i 10 min.
Med masser af creme ! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar