lørdag den 26. januar 2013

Nemme fastelavnsboller med masser af creme...

Eller andet lækkert fyld efter eget valg. Det er bare med at komme i træning, for det er ikke længe til fastelavn, hvis man liiige skal igennem nogle opskrifter på de lækre og yderst usunde boller.


Med creme og marcipan
Jeg har i flere dage nu tænkt på fastelavnsboller, og siden jeg ikke selv havde en nem og alsidig opskrift liggende, måtte jeg ty til Google. Nemme boller... Åbenbaring der talte til mig= Nemme fastelavnsboller med ekstra creme. Det er tit sådan, at når man med meget møje og besvær har fået lukket en ikke samarbejdsvillig gærdej om alt det creme man får proppet der i, så er det enten rendt ud igen under bagningen eller også et det smeltet væk i bollen, så der kun er et hint af vanille tilbage sammen med en masse luft. Det duer ikke når det jo hedder fastelavnsboller med ekstra creme, så den opskrift skulle prøves :-) og efter mine boller blev godkendt med UG kryds og bolle, så skal i også i gang...

Opskrift:

Ca. 16 boller.

50 g. gær
2 dl. mælk
125 g. SMØR
1,5 dl. fløde
4 spsk. sukker
0,5 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
500 g. mel

Der må ikke spares på hverken smør eller fløde, for så kommer dejen til at modarbejde dig når de skal æltes, rulles ud og samles.

Smelt smør og bland mælk i så det er lillefingervarmt. Opløs gæren i mælkeblandingen og tilsæt de øvrige ingredienser. Til denne opskrift skal der ikke meget ekstra mel i, da dejen skal være klistret. Dejen skal hæve i ca. 1 time, og imens laver du cremen :-)

Creme:

6 dl. mælk
4 æg
6 spsk. sukker
½-1 vaniliestang (både korn og den tomme stang kommes i gryden)
4 spsk. maizena

Skrab kornene ud af vaniliestangen og del dem med sukkeret. Opløs maizenaen grundigt i mælken og kom alle ingredienser i en gryde. Pisk jævnligt og grundigt imens cremen varmer op ved middel varme. Når massen begynder at tykne skal der piskes godt til, så det ikke brænder på. Cremen må gerne køle af inden den skal i bollerne.

Ælt den hævede dej og del den i 16 stk. Rul dem ud til cirkler og put en god spsk creme på midten. Der kan også tilsættes andet fyld efter ønske. Luk bollerne godt ved at folde siderne ind over fyldet. Læg bollerne med samlingen ned af og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op. Bages ved 225 grader i 10 min.






Med masser af creme !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar