torsdag den 8. marts 2012

Vaniliecupcakes m/ chokoladefrosting

Nu kan jeg lige starte med at forklare forskellen på muffins og cupcakes. Jeg vil bruge ordene i flæng, så for at i ikke bliver helt rundforvirret, må jeg hellere forklare. Muffins betegner kagen; typisk er muffins en kage med frugt eller chokoladestykker i, så den ikke er helt kedelig at spise. Når jeg så nævner cupcakes, er det en mere "neutral kage" med forskellige frostings og cremer på. Chokoladekage, vanilliekage og sukkerbrøds kager er gode som bund i en cupcake, og så er det bare at finde ud af hvilken smagssammensætning man ønsker.

Jeg havde et par vaniliecupcakes til overs fra tidligere anledning, så de skulle selvfølgelig også laves til noget specielt, nu hvor der var endnu en anledning. Bedste-veninden kom på besøg.



Vaniliemuffins fra Dr. Oetker:

125 g hvedemel
150 g sukker
1 spsk. vanillesukker
1 ½ tsk. bagepulver
50 g blødt smør
125 ml mælk
1 æg str. M/L

Bland mel, sukker, vanillesukker og bagepulver i en skål. Rør smørret i melblandingen sammen med halvdelen af mælken. Pisk resten af mælken sammen med æg, og rør det i dejen. Rør dejen godt sammen og fordel den i muffinformene

Bag kagerne ved 175° C i 20-25 min

Nutella-Frosting:

1 del Nutella
1 del blød smør
1 del flormelis

Piskes indtil du ikke gider mere, eller har spist det hele :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar