torsdag den 22. marts 2012

Kondenseret mælk = Werther's karamel

Her er en lille godte, til alle der kan spise karamel til næsten alt.

Der er efterhånden mange steder hvor man kan finde Nestlé kondenceret mælk. Før jeg læste om det på nettet, anede jeg ikke hvad det kunne bruges til. En sødet mælk der er kogt ind??? Det er gude-dåsen !!

Ny-indkøbt indhold er en cremet masse der smager sød og passer perfekt til frisk frugt, cheesecakes og desserter.

Kokostoppe - 400 g kokosmel, 2 tsk vanillesukker, 1 ds. kondenceret mælk. 175 grader - 14 min

Vil man derimod have en cremet og lækker karamel skal man bare putte hele dåsen med indhold i en gryde fyldt med vand. Fuld skrald på blusset indtil vandet koger, og så skal der bare skrues ned så vandet står og simre i 3-4 timer.

JA, hele dåsen uåbnet - gryde med vand - 4 timers boblen....

Hold øje med at vandet ikke koger væk, da dåsen skal være dækket hele tiden.

Tada lækker karamel

Alt efter hvor fast karamellen skal være, skal den koge mellem 3 og 4 timer. Når jeg bruger den til fyld i muffins, koger jeg den i 4 timer og når karamellen skal blandes i cremer eller fløde koger jeg den i 3-3,5 time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar